OVER FOODDISH

Laughter is brightest in the place where food is


Al van kleins af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met eten te maken heeft. De interesse voor lekker eten en drinken en het zelf experimenteren met eten is op de duur uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby: Fooddish. Voor mij is eten niet louter het consumeren van voedsel, maar het is een ganse beleving, het moet mensen samenbrengen, mensen verrassen, mensen doen genieten…


Smakelijk.

TAPAS

Wie Spaanse keuken zegt, zegt tapas. Ook bij ons zijn de tapas een garantie voor lekker eten en gezellig samen zijn onder vrienden. Diverse verhalen doen de ronde om de oorsprong van de tapas te verklaren. Eén ervan is dat deze gerechtjes simpelweg werden gebruikt om een glas af te dekken en te voorkomen dat er insecten in het glas vlogen. Een ander vertelt dan weer dat het is bedoeld om te kunnen doorwerken tot het tijd was om het avondmaal te nuttigen. Mogelijks zou slechte wijn aan de basis kunnen liggen van de tapas, om zo de slechte smaak ervan te verdoezelen. Vergis je niet, de wijnen die wij aanbieden zijn uiteraard wel van een topkwaliteit!


Onthoud wel, eten is het hoofdingrediënt, maar wel gekruid met vrienden, sfeer en gezelligheid.

PAELLA

De paella heeft ook zo zijn geschiedenis. Al in de achtste eeuw verbouwden de Moren de kenmerkende dikke, goed vochtabsorberende rijst. Ze gooiden de rijst samen met alles wat ze voorhanden hadden en lekker leek in een pan en bereidden het boven een houtvuurtje. Bij Fooddish gebruiken we tegenwoordig een gasvuur en gebruiken we uiteraard de beste en lekkerste ingrediënten. Hou rekening met een dik uur bereidingstijd van de paella, en schrik niet als je een korstje tegenkomt in je bord. Dit is namelijk de bedoeling, het is het aanbaksel dat je onderaan in de pan vindt, in Spanje hebben ze er zelfs een woord voor: socarrat.


Eens klaar, iedereen rond de pan, en scheppen maar!

ZARZUELA

Wees gerust, wij serveren je niet de Spaanse versie van de opera, geserveerd op een bedje folklore. Bij ons vind je de heerlijke Spaanse visstoofpot. Zarzuela is net zoals de paella een eenpansgerecht maar bestaat, in tegenstelling tot de paella, enkel uit vis.


De pan in het midden van tafel, stukje brood en genieten maar…

BESTELLEN

Fooddish catering / traiteur levert aan huis voor feesten vanaf 10 personen. Je maakt een keuze uit het assortiment tapas (groepsassortiment of uit keuzelijst), paella of zarzuela. Een combinatie van deze drie kan indien het telkens voor minstens tien personen wordt besteld. We vragen je wel een voorschot van 30% te betalen vooraleer de bestelling wordt bevestigd. Het voorschot dient 1 week op voorhand te worden gestort.


Plaats je een kleinere bestelling, dan kom je deze zelf afhalen in Bonheiden. Kleinere bestellingen kunnen tot 2 dagen op voorhand worden doorgegeven. Bij afhaling wordt contant betaald (cash of via smartphone met de Bancontact mobile-app).


Je vindt onze kaart hier.

Scroll Up